Nieuws:

Het forum is voorzien van een nieuwe versie: SMF (2.1.3). 📢

Hoofdmenu

rubberen tellerbehuizing voor rerplicatellers

Gestart door Frans Remmerswaal, 15 maart 2023, 20:24:41

Vorige topic - Volgende topic

Frans Remmerswaal

Op mijn A65 van 1968 heb ik een toerenteller (Smiths magnetic) met de verkeerde overbrengging 4:1 in plaats van 3:1. Daarvan was ik mij al 25 jaar bewust, maar wil dat nu toch aanpassen. Ook wil ik van beide tellers de rubberen bussen vervangen. Nu levert de handel, waaronder De Groot een alternatieve toerenteller met 3:1 overbrenging. Maar deze tellers zijn 8 mm hoger dan de originele. Hennie de Groot heeft voor mij in het magazijn even gepast of de alternatieve tellers passen in de rubbers. Helaas blijkt dit niet te passen. Wel wist zij dat er een lid in de club was die daar een oplossing voor had. Weet iemand hoe je dit kan oplossen.

gup

#1
Hallo Frans, dat was ik. Had ook foto's naar de groot gestuurd dat je ze kon inbouwen in de rubbers zonder dat ze er boven komen. Lijkt gewoon op orgineel.
Kijk maar in mijn topic daar staat het uitgelegd en een tekeningetje hoe dat ik het gedaan heb.
Kijk maar eens bij gup's A65 Lightning pagina 2. Als je nog vragen heeft hoor ik het wel.

Gr alexJe hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken. 

gup

Ff gauw wat detailfoto's gemaakt, je draait de Constructie eigenlijk om. Normaal schroef je de rubbers vast op de tellerplaat maar nu bout je de tellers op de plaat en de rubbers klem je eromheen. Die kun je eventueel met klein beetje kit op de plaat lijmen. Heb ik niet gedaan. Ik heb de groef in het rubber waar de chromen rand invalt opgevuld met kit. Want hier is het rubber te ruim. Min 2 dagen laten drogen en dan pas de boel monteren. Heb dit al enige tijd geleden gedaan en werkt perfect. Heb de tellerplaat nog tussen rubberen ringetjes gezet om zoveel mogelijk trillingen te verminderen.

Gr gup

Frans Remmerswaal

Tinus,
bedankt, hier is verder wel mee uit te komen.
Ik ga ermee aan de slag.
Gr.Frans

gup