Nieuws:

Het forum is voorzien van een nieuwe versie: SMF (2.1.3). 📢

Hoofdmenu

Winterproject Thunderbolt

Gestart door Thunderbolt, 11 december 2020, 11:59:02

Vorige topic - Volgende topic

gup

Zolang je eigenlijk geen zijdelingse speling voelt horizontaal lijkt dat in goede staat. Haal het tussentandwiel er eens uit en pak de kruktap beet en til hem eens naar boven in het lager. Je moet heel hard omhoog trekken want het is een zwaar spulletje. Tegelijkertijd als je dit doet en je lagerbus en of kruktap zou versleten zijn , zie je als je eraan tilt een streepje olie van tussen de tap en het lager komen, dat maakt de speling in het lager zichtbaar. Probeer maar een paar keer. Als je dit ziet dat er makkelijk olie vandaan komt is hij verdacht. Je zou met een voelermaatje ook er tussen kunnen meten aan de bovenkant van de tap en het lager. Dacht max 0,03 inch. Dan is het lager op en verdwijnt de oliedruk eerder via die tap naar buiten dat hij de krukas ingaat naar je drijfstang lagers. Dit is eigenlijk een vlugge manier van constateren. Als je met een voelermaatje aan de slag gaat, doe t voorzichtig en forceer niet tussen het lager. Ivm krassen in het lager. Maar gezien je verhaal over je oliedruk zou deze slijtage van het lager wel heel veel moeten zijn omdat je lampje al vrij snel gaat branden. Andere oorzaken zouden kunnen zijn , de oliepomp ?  De oliedruk sensor ? De bedrading hiervan ? Eventueel de oliedruk klep?? Werk gewoon stap voor stap af.

Komt goed, gr gup

Thunderbolt

Ik ga er een SRM pomp in zetten en kijken of daarmee het probleem is opgelost. Meteen kijken naar een drukmeter. Bijna november dus zo wordt het vanzelf toch weer een winterproject  8)

gup

#62
Zo'n pomp is een dure ingreep, ik weet t. Ik zie het als de hartslag van je motor. Hoop dat het de oplossing is. De oude zag er inwendig niet best uit. Er zijn setjes te koop waar je een oliedrukmeter op je stuur of ergens anders zichtbaar kan monteren. Er zit dan een dunne leiding aan. Je kan het ook in de plaats van je oliedruk zender draaien alleen dan valt t niet mee om de druk af te lezen onder het rijden ;D
Google maar eens, zat te koop.
Of eenmalig de zender eruit draaien en meten. Is goedkoper dan weer een vaste drukmeter.

Mooi klussie weer voor de winter.

https://www.classicbikepartscheshire.com/speedometer-tachometer-c41/oil-pressure-gauges-gauge-sets-c219/bsa-t2

gup

Het is stilletjes bij je thunderbolt? Hoe is het er mee?

Al n stapje verder?

Gr alex